april 2021 Evoluon Eindhoven    |    Exposant of wilt u exposeren? KLIK HIER

MVSITE5SM2

Deelnemers

Aanmeldingen
Lees hier meer over de expertise en nieuwe oplossingen van exposanten.

Wie vind je op de Museum Vakdagen...
Bijgewerkt tot 8 april 2019

ActiveTickets

Website

ActiveTickets geeft al meer dan 10 jaar richting aan de manier waarop organisaties tickets verkopen in Nederland en België. Wij maken verschil door de ticket aankoop voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken, slim te automatiseren en te werken met een open software platform. Deurverkoop moet simpel zijn, online verkoop volledig in eigen stijl, deurcontrole 100% en bezoekersinformatie altijd beschikbaar. ActiveTickets is inzetbaar voor zowel kleine als grote organisaties.

AED DISPLAY

Website

Onze missie is een flexibele groep van bedrijven te ontwikkelen en te onderhouden op een Pan-Europese basis die een totaaloplossing biedt voor de professional in de AV-industrie.

Onze 7 waarden:

 • Discretie en respect voor onze klanten
 • Transparante prijzen en bedrijfsstructuur
 • Efficiënte en propere magazijnen
 • Respect voor onze producten
 • Klantgerichtheid
 • Snelle reactie op aanbiedingen
 • Strikte maar correcte procedures
Altios Cloud Experts

Website

Altios neemt alle ICT en telecom zorgen uit handen, adviseert en implementeert de beste oplossing en zorgt dat die oplossing optimaal functioneert. Onze professionals zijn gespecialiseerd in alle mogelijke hoogwaardige oplossingen op het gebied van ICT, Cloud, Telecom en Development. Onze Servicedesk is 24/7 bereikbaar, schakelt snel en biedt persoonlijke ondersteuning, zowel vanaf afstand als op locatie.

Art Salvage BV

Website

Art Salvage is een toonaangevend bedrijf met als ruime opdracht het in stand houden van kunst en erfgoed. Wij helpen onder meer musea, instellingen en personen om hun taken op het gebied van collectiezorg op verschillende manieren te verlichten. Wij geven advies in de vorm van een collectiebeheerplan, collectienoodplan, metingen of een (risico-) inventarisatie om uw collectie in optimale conditie te houden. Naast adviseren helpt Art Salvage ook door het uitvoeren van een collectiebeheerplan zoals inventarisatie, registratie en bewaring in depot, eventueel op detacheringsbasis. Voor het aanwenden van subsidies voor projecten, het regelen van veilig transport en niet onbelangrijk het trainen van uw medewerkers, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in onderzoek van IPM, klimaatcontrole, schimmeltesten en luchtmetingen. In de openbare ruimte inventariseert, beveiligt en onderhoudt Art Salvage diverse soorten kunstvoorwerpen en begeleiden wij bij plaatsing van kunstwerken en beeldententoonstellingen. Onze eigenhandig ontwikkelde beveiligingssystemen voor kunst garanderen een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme. Voor conserverings- en restauratiediensten kunt u tevens een beroep doen op onze ervaren specialisten. Iedere instelling heeft andere wensen en eisen, waardoor wij steeds een persoonlijke formule op maat uitwerken. Art Salvage staat synoniem met meedenken, adviseren, opleiden, voorkomen, en verhelpen.

Ata Tech BV

Website

Ata Tech is sinds 1999 gespecialiseerd in het realiseren van zowel licht- als audiovisuele belevingen op maat. Wij nemen de complete technische invulling voor u uit handen en vormen de schakel tussen aannemer, ontwerper en eindgebruiker. Wij adviseren, ontwikkelen en installeren permanente licht- en audiovisuele installaties; gebruiksvriendelijk, stabiel en toekomstgericht!

Wij bieden voor ieder project een passende oplossing en denken graag met u mee. Denk aan interactieve opstellingen in musea waarbij licht-, beeld- en geluidseffecten optreden als reactie op de aanwezigheid van de bezoeker. Mits perfect uitgevoerd, versterkt dit de beleving van uw bezoekers. Wij staan voor kwaliteit, maatwerk en eerlijk advies. Dit zijn de belangrijkste elementen om uw opdracht naar wens uit te voeren. Ons doel is een totaaloplossing, startklaar voor de eindgebruiker.

Atelier van Zijderveld

Website

De techniek van morgen vandaag al beschikbaar..
Het ontstaan van De Resolutie liep vrijwel gelijk met de opkomst van DTP, medio jaren tachtig.

Innovatie stond en staat hoog in het vaandel. Dat mag blijken uit het feit dat een oorspronkelijke hoofdactiviteit lithografie al lang is vervangen door andere diensten. Deze verandering werd voorzien en er is tijdig op geanticipeerd. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en, zodra beschikbaar en betrouwbaar, ingezet. De Resolutie was dan ook de eerste in Nederland met het plaatsen van een Chromapress, de voorloper van de hedendaagse digitale drukpersen en dat ondertussen nummer 15 en 16 geplaatst zijn zegt veel over ons innovatievermogen.

Werken met De Resolutie staat dan ook garant voor het werken volgens de laatste techniek...

AV STUMPFL

Website

Onze missie is een flexibele groep van bedrijven te ontwikkelen en te onderhouden op een Pan-Europese basis die een totaaloplossing biedt voor de professional in de AV-industrie.

Onze 7 waarden:

 • Discretie en respect voor onze klanten
 • Transparante prijzen en bedrijfsstructuur
 • Efficiënte en propere magazijnen
 • Respect voor onze producten
 • Klantgerichtheid
 • Snelle reactie op aanbiedingen
 • Strikte maar correcte procedures
Atlantis

Website

Atlantis Software voor Beheer en Online Publiceren van Collecties

Atlantis is een volledig webbased oplossing voor collectiebeheer en voor het online publiceren van museale en overige multimediale collecties. Het beheer van museale collecties gebeurt volgens de SPECTRUM standaard. Online publicatie van collecties is een naadloos onderdeel van de oplossing waarmee Atlantis volledig kan integreren binnen uw eigen website of in websites van derden.

Overige eigenschappen van Atlantis zijn: gebaseerd op internationale standaarden, géén gebruikerslicenties, onbeperkt support, en krachtige publicatie-, zoek- en integratie-functies, waardoor Atlantis ook eenvoudig collecties ondergebracht in andere systemen kan publiceren.

De ATLANTIS software wordt voortdurend uitgebreid, klanten met een onderhoudsabonnement ontvangen daarnaast gratis nieuwe versies!

Organisaties die Atlantis gebruiken voor collectiebeheer en online presentatie zijn o.a. Erfgoed Brugge, Watersnoodmuseum, NCB Naturalis, Paleis het Loo, AEGON NV, Liberas, ASR, Jacobs Douwe Egberts, Provincie Oost-Vlaanderen, RHC Rijnstreek en Lopikerwaard, Erfgoed Mechelen, Stadsarchief Delft, etc.

Wilt ú weten, wat wij voor uw collecties kunnen betekenen? Bezoek onze stand tijdens de Museum Vakdagen en laat u informeren en inspireren over collectieregistratie en online presentatie!

Atlantis is een product van DEVENTit B.V. DEVENTit is een innovatief softwarehuis voor multimediale en webbased informatiesystemen en collectieportalen.

A-Vision Imaging BV

Website

A-Vision Imaging BV levert een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige scanners zoals Hoog en Mid-volume documentscanners, boekscanners (t/m A0+ formaat), Flatbedscanners en grootformaat kleurenscanners.

A-Vision Imaging BV verzorgt installaties, onderhoud en reparaties in de BENELUX. Verder adviseren wij bij het opzetten van digitalisering trajecten.
Gebruikers zijn overheid, scan bureaus, verzekering en banken, universiteiten, archieven, bibliotheken, maatschappelijke en technische sector.

AVtrade BV

Website

AVtrade vertegenwoordigt de merken Dataton en Pixilab in de Benelux.

Dataton is een gerenommeerde Zweedse fabrikant van multidisplay systemen en mediaservers.(www.dataton.com). Pixilab, ook gevestigd in het Zweedse Linköping, heeft een controle systeem ontwikkeld voor het optimaliseren van bezoekerservaring waarmee media, licht en desgewenst alle denkbare technische disciplines kunnen worden aangestuurd en beheerd. (www.pixilab.se/blocks). Onze directe klanten zijn ervaren systeem integrators die projecten realiseren, onder andere in musea, bezoekerscentra en andere publieksattracties, waar nodig met ondersteuning van ons of de betreffende fabrikanten.

Axiell ALM Netherlands

Website

Axiell Collections
Online collectiebeheer waar en wanneer u maar wilt Axiell Collections Cloud: Het online collectiebeheersysteem in de cloud waarmee u vanaf elke locatie eenvoudig via het web uw collectie kunt beheren. Axiell Collections is ook beschikbaar als geheel aanpasbare Private Cloud applicatie, waarmee u ook de beschikking heeft over Axiell Designer om de applicatie aan te passen. Er zijn geen kosten voor datamigratie vanuit de laatste Adlib versies, behalve voor maatwerk.

Axiell Move
Eenvoudig beheer van dagelijkse verplaatsingen van objecten en van museale verhuizingen. Voor het snel en precies beheren van objectverplaatsingen met een iPhone, iPad of iPod. Registreer items (ook kratten, dozen en onuitgepakte objecten), zelfs voor tijdelijke locaties, waardoor u altijd weet waar elk object uit uw collectie zich bevindt.

Axiell Internet Server
Uw collectie eenvoudig online publiceren. De objecten in Axiell Collections kunnen mooi, efficiënt én op een eenvoudige manier op uw website gepubliceerd worden.

Bekking&Blitz

Website

Bij Bekking & Blitz kunt u terecht voor luxe kunstkaarten en kunstcadeaus voor musea, non profit organisaties en retail. Onze producten zijn kwalitatief hoogwaardig en commercieel interessant. Met onze producten heeft u een meesterwerk in handen.

Op zoek naar smaakvolle cadeaus voor uw museumwinkel? Wij vertalen uw collectie naar een hoogwaardige herinnering of cadeau, geïnspireerd op de kunst uit uw eigen museum. In onze eigen Studio Blitz ontwerpen we voor u unieke en verrassende producten en productlijnen.

Ook voor de zelfstandige winkels en de regionale en landelijke ketens hebben we originele stationery en cadeauartikelen. Bekking & Blitz ontwerpt producten waarvan we weten dat mensen ze mooi vinden en graag kopen.

U hoeft niet op te zien tegen het regelwerk. Want dat nemen we u allemaal uit handen. We houden voorraad en leveren volgens afspraak. Altijd goedgevulde schappen!

Heeft u interesse? We adviseren u graag over mooie en kansrijke artikelen voor uw (museum)winkel of non profit organisatie:

 • Unieke en kansrijke productlijnen
 • Mooi van kwaliteit, onweerstaanbaar voor de bezoeker
 • Het hele jaar door iets nieuws
 • Wij regelen álles: van ontwerp tot opslag en levering
 • Wij houden uw displays op orde
Bruns

Website

Begonnen als specialist in maquettebouw is Bruns de laatste decennia onder leiding van directeur Jan Burgmans uitgegroeid tot een wereldwijd gekend sterk familiebedrijf als ontwikkelaar en producent van innovatieve (elektro)mechanische exhibits en realisatie van complete (interactieve) tentoonstellingen, inclusief service en onderhoud. Bruns bestaat sinds 1963 en op dit moment bestaat ons team uit 100 FTE professionals. Wij hebben onszelf in de afgelopen tijd ontwikkeld als een allround multidisciplinaire partner gezien het feit dat alle, voor een project, benodigde kennis en disciplines in ons bedrijf aanwezig zijn.

Onze bijdrage bij projecten heeft een ambitieus doel: de bezoeker een maximale ervaring en meer educatieve waarde bieden. Al onze medewerkers delen deze ambitie. Dat merkt u in de samenwerking, onze flexibiliteit en onze inzet. Bij Bruns profiteert u van de unieke combinatie van jarenlange ervaring en de drang om te blijven leren. Om onszelf uit te dagen met nieuwe materialen, nieuwe methoden en betere technieken.

Wij accepteren maar één resultaat: het beste. En dat bereiken we door elk project – groot of klein – de aandacht te geven die het verdient. Zodat het oogstrelend wordt. Prikkelend. Toonaangevend. Duurzaam. Dat doen we omdat we nieuwsgierig zijn. Naar wat het kan worden als we al onze jarenlange ervaring, kennis en aandacht wijden aan één project; uw project.

Bruynzeel Storage Systems

Website

Bruynzeel Storage Systems heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren en produceren van opslagoplossingen. Wij werken o.a. voor musea, galerijen, kunstopslag bedrijven en privéverzamelaars. Met onze interne Research & Development-afdeling, externe experts en vooral samen met onze klanten, ontwikkelen wij innovatieve en plaatsbesparende opslagoplossingen voor de meest verschillende collecties en gebruikers. Ruimte efficiëntie, risicopreventie, comfort, veiligheid en kwaliteit zijn steeds de basis van onze concepten.

Graag horen wij waarmee we u van dienst kunnen zijn:  Wat is uw opslag uitdaging?

Carebo promotie- en bedrijfskleding

Website

Carebo promotie- en bedrijfskleding
T-shirts, sweaters voor de shop of voor het personeel; wij kleden iedereen aan met het juiste concept.

Ook leveren wij jassen, tassen, mutsen, handdoeken, theedoeken, pennen, mokken.

Carebo bedrukt en borduurt kleding al meer dan 25 jaar. Onze ervaring en de combinatie van alle bewerkingstechnieken op textiel zorgt voor verhoging van uw omzet.

Niet voor niets zeggen wij: Iedereen kan het, maar wij doen het!

CrowdProfessionals & INCONTROL

Website, Website

Verbeter de kwaliteit van de experience, efficiency en veiligheid
Er zijn momenten dat bijzondere tentoonstellingen of activiteiten een hausse aan bezoekers genereren. Juist dan is het van belang om bezoekers optimaal te servicen en maximaal van de expositie te laten genieten. Waar het museum zelf zich vooral moet kunnen richten op de kwaliteit en inhoud van de tentoonstelling, is het optimaliseren van bezoekersstromen minstens zo belangrijk voor het opdoen van kennis en een bijzondere ervaring. Wij kunnen u daarbij helpen!

Wie kent het niet; lange wachtrijen voor de entree, garderobe of horeca en (te) grote drukte in de zalen van een museum? Bezoekersstromen lopen soms vast en dan treden er wachttijden op. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we wachttijden verminderen of voorkomen? CrowdProfessionals is specialist op het gebied van crowd management. Wij optimaliseren bezoekersstromen en gerelateerde processen zodat wachttijden en –rijen voorkomen worden en de bezoekersbeleving geoptimaliseerd wordt.

Samen met INCONTROL Simulation Software, dé specialist in crowd management software, bieden wij u inzicht in bezoekersstromen en processen, adviseren en ondersteunen u over processen, serviceverlening en inrichting. Tegelijkertijd houden wij de blik scherp gericht op veiligheid. Wij kunnen voor u diverse scenario’s en situaties analyseren met Pedestrian Dynamics, het crowd management softwarepakket van INCONTROL Simulation Software.

Wat is de meerwaarde van onze gezamenlijke dienstverlening:

 • efficiëntere afhandeling van bezoekersstromen
 • inzicht in de planning en optimalisatie van processen
 • optimalisatie van de bezoekerservaring
 • een toetsing en bijdrage aan de Veiligheid- en Ontruimingsplannen, ook bij een sterk toegenomen aantal bezoekers
 • een verhoogd rendement.

Wij hebben veel ervaring in het begeleiden en ondersteunen van tal van musea en andere publieks- evenementen en locaties.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?Bezoek onze workshops en onze stand op de Museum Vakdagen: stand nummer 1.7.

De Haan IT - Musea

Website

De Haan IT Nederland B.V. is in 1979 begonnen als leverancier van afrekensystemen en heeft zich in haar 40 jarig bestaan ontwikkeld tot een vooraanstaande totaal oplosser voor afrekensystemen, toegangsbeheer, reserveringen en online-vouchers en tickets.  De Haan IT Nederland B.V. staat in de markt bekend als creatief en vernieuwend. De onderneming is toonaangevend in haar segment. Europa is haar primaire werkterrein en de onderneming kent leuke klanten in branches als Pretparken, Wellness, Dierenparken en Tentoonstellingen & Evenementen centra.

De Haan IT Nederland B.V. is onderdeel van De Haan IT International B.V., die op haar beurt weer eigendom is van Groupe Cullinan SA, gevestigd in Zwitserland. Daarnaast zijn er verkoopkantoren in Duitsland, Zwitserland en België.

Deze stap is genomen om de diensten van De Haan IT alle vrijheid te geven zich maximaal te kunnen ontplooien. De focus ligt op:
I:    Een sterke (internationale) groei en een
II:   Professionalisering van de organisatie.

De onderneming levert diensten op het gebied van:
Software, Hardware, Onderhoudscontracten, Service contracten en Consulting.

Wij zijn actief in de branches Musea, Leisure, Zwembaden, Wellness, Golf, Carwash en Horeca.

Dorigo-Rosbag

Website

Dorigo-Rosbag is de eerste glasfolie specialist in Nederland (sinds 1970).
Wij leveren verschillende soorten folies zoals zonlicht werende folie, UV werende, Infrarood werende.

Eijsink

Website

Jouw gasten regelen hun tickets op de manier die zíj het prettigst vinden: van thuis op de bank en onderweg in de trein tot via een selfservice bestelzuil of gewoon aan de kassa. Bovendien kunnen ze zowel online als offline terecht voor mooie aanbiedingen, voordelige combipakketten en leuke souvenirs, terwijl jij vervolgens al die kanalen en data probleemloos beheert. In een handomdraai maak je kaarten, abonnementen en arrangementen aan en zet je ze op je website. Meteen gekoppeld aan je kassa! Ook iets aanpassen, toevoegen of wijzigen is zo gedaan. Pasjes om tourniquets aan te sturen, tickets met QR-codes, barcodebatches, kortingscodes, werken met tijdsloten: allemaal mogelijk. En je ziet alle data in de overzichtelijke backoffice met daarop realtime bijgewerkt de belangrijkste statistieken in vogelvlucht. Ticketing was nog nooit zo compleet. Klantenbinding was nog nooit zo eenvoudig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de meest gebruiksvriendelijke personeelsplanner op de markt of alle mogelijke kaartinterfaces. Voor al je automatiseringswensen bezoek je Eijsink op de Museum Vakdagen!

ERCO Lighting B.V.

Website

De ERCO Lichtfabriek, is een gerenommeerde specialist voor architectuurverlichting met LED-technologie. De binnen- en buitenruimtearmaturen worden ingezet in de toepassingsgebieden Work, Culture, Shop, Community, Contemplation, Living, Public en Hospitality.

Global Ticket

Website

Global Ticket verzorgt volledige online ticketing service voor uw museum, attractieparken en dierentuinen. De duidelijke en eenvoudige verkoopomgeving maakt het kopen van tickets voor uw klanten bijzonder gemakkelijk.

Ljusdesign

Website

Gobo & Markeer A / S houdt zich bezig met de verkoop van verlichtingsapparatuur voor podium-, evenement-, architectuur- en tentoonstellingsdoeleinden.

Wij vertegenwoordigen een reeks merken als distributeur. Onder andere: Robert Juliat, MA Lighting, Clay Paky, Rosco, Philips Selecon, Philips Beach, Coolux, Pulsar, Doughty en Prolyte.

Guide ID

Website

Bij Guide ID geloven we dat mensen nieuwsgierig zijn. Over de hele wereld worden verhalen verteld over gebouwen, parken, objecten, historische sites, experiences, voetbalstadions en bijzondere collecties.  Wij helpen jullie om deze verhalen op een zo makkelijk mogelijke manier aan al jullie bezoekers te vertellen. Sinds 2009 hebben we met onze Podcatcher audiotour al bijna dan 275 miljoen verhalen mogen vertellen in 20 verschillende landen. We vertellen u graag ons verhaal op onze stand 1.11 of kom met ons brainstormen bij één van onze workshops.

Heron

Website

bundelt oplossingen voor het professioneel beheer, de duurzame bewaring en de digitale ontsluiting van verschillende types van collecties. De ingezette systemen worden gekenmerkt door hun flexibiliteit en openheid. Elk systeem kan zowel geïntegreerd als afzonderlijk ingezet worden.

De open source systemen CollectiveAccess en Omeka, de centrale applicaties in de Heron dienstverlening, werden specifiek geselecteerd omwille van hun krachtige configuratiemogelijkheden.  Ze worden ingezet in een veelheid van projecten die gaan van erfgoed tot onderzoek.

Voor kleine en grote erfgoedinstellingen! Veel meer dan je collecties ontsluiten

 • Diverse collecties flexibel beschrijven en beheren
 • Virtuele tentoonstellingen zelf opzetten
 • Domeinspecifieke standaarden per type collectie gebruiken
 • Data op een open manier delen
 • Digitale objecten op een duurzame en persistente manier bewaren
 • Digitale collecties ontsluiten en op hoogwaardige manier visualiseren
 • Eindgebruikers digitaal laten participeren
 • Advies op maat

Om de mogelijkheden binnen Heron aan te tonen en om partners met eenvoudige collecties te kunnen helpen, hebben we naast een oplossing op maat ook een standaardoplossing voor het beschrijven en ontsluiten van museale en erfgoedcollecties uitgewerkt.

Hoffmeister

Website

Het Duitse Hoffmeister is een producent van verlichting die zich vooral richt op de architecturale kant van de verlichtingsbranche. Hoffmeister is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied, om op die manier de nieuwste modellen aan te kunnen bieden van de hoogste kwaliteit. Musea, kerken en monumentale binnen-en buitenruimten krijgen door Hoffmeister de aandacht die ze verdienen. Met een stevige referentielijst is Hoffmeister uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers inzake verlichting van culturele projecten.

Image Building

Website

Image Building, de specialist in tijdelijke buitenreclame. Wat voor soort merk of bedrijf je ook vertegenwoordigt, je wilt jouw product onder de aandacht brengen. Zowel online, offline,  als fysiek in het land. Daar waar jouw doelgroep is, waar jouw bedrijf of merk gezien wordt en met behoud van het imago waar je zo trots op bent. Image Building is gespecialiseerd in de fysieke vorm van communicatie.

Imagineear

Website

Goede tours verrijken het bezoek aan uw museum. Maar hoe ziet deze multimedia- of audiotour er uit? Wat werkt het beste in uw museum en wat is het verhaal dat u wilt vertellen? Imagineear denkt graag met u mee over de juiste aanpak en invulling!

De productie van de content kunnen wij geheel of gedeeltelijk voor u verzorgen.

Met onze hardware, die volledig in eigen beheer is ontwikkeld en gebouwd, kunt u alle kanten op. U heeft de keuze uit meerdere mogelijkheden en soorten systemen.

Graag vertellen wij u er meer over. U bent van harte welkom in onze stand, nummer 13, vlakbij de bar!

Imming Logistics Fine Art B.V.

Website

Imming Logistics Fine Art is een gespecialiseerde kunsttransporteur met een ruime ervaring op het gebied van nationaal en internationaal transport. Zowel over de weg, als via lucht- en zeevracht. Middels een wereldwijd netwerk van agenten bent u ervan verzekerd dat uw kunstwerken vervoerd worden conform alle van toepassing zijnde eisen zoals maatwerkverpakkingen, geklimatiseerd transport en beveiliging.

Tijdens de op- of afbouw van uw tentoonstelling kunnen de ervaren arthandlers van Imming Logistics Fine Art u assisteren bij de installatie of demontage van kunstobjecten. Ook als het gaat om het verpakken van kunst, biedt Imming Logistics Fine Art u een scala aan mogelijkheden. Met een eigen emballage-afdeling waar vakmensen speciaal op maat gemaakte verpakkingen vervaardigen. Onlangs zijn aan het verpakkingsassortiment diverse klimaatkisten toegevoegd met een verstelbaar binnenwerk. Deze kisten voorzien van hoogwaardige isolatie kunnen op locatie worden aangepast aan de afmetingen van een kunstwerk en bieden daarmee de ideale mix tussen bescherming van het hoogste niveau en flexibiliteit. Het feit dat deze kisten op huurbasis te zijn gebruiken, maakt ze een zeer aantrekkelijk alternatief voor maatwerk.

Bezoek ons op de stand en wij vertellen u graag alles over onze diensten en de vele mooie projecten waar wij tot op heden aan hebben mogen werken.

Interluxe Interieurbouw

Website

Verrassend, veelzijdig, kundig. Al meer dan 15 jaar ontwerpt en bouwt Interluxe interieurs op maat voor de museum branche in Nederland en België. We zijn bekend met verschillende vormen, materialen en manieren van werken voor het mooiste eindresultaat: van vaste tot reizende tentoonstellingen. Benieuwd hoe Interluxe uw museum, toonzaal of andere presentatie kan verfraaien met een breed scala aan kwaliteitsoplossingen? Bezoek ons dan op stand 2.19 en laat u verrassen door ons oog op detail. Een voorproefje? Kijk dan op www.interluxe.nl.

Katoen Natie Art

Website

Katoen Natie Art is een logistiek bedrijf gespecialiseerd in het bouwen en bemannen van kunstdepots, het transport en management van kunstcollecties voor onder meer musea, overheidsinstellingen, lokale besturen, galerijen en privéverzamelaars.

Wij bieden een tailor-made oplossing voor ieder probleem.

Klimaat, belichting, beveiliging en alle andere aspecten van de depotwerking worden gecontroleerd door professionals.

Elke dag staat een heel team klaar om de best mogelijke service te leveren, gaande van conditierapporten - tentoonstellingsopbouw – arthandling – kunsttransport...

Kiss the Frog

Website

Kiss the Frog is een multimedia ontwerpbureau gespecialiseerd in interactieve bezoekerservaringen. Al meer dan 15 jaar ontwerpen en ontwikkelen wij digitale interactieve opstellingen voor musea, science centers en corporate experiences over de hele wereld.

We zijn een ervaren team van ontwerpers en creatieve software-ontwikkelaars. We experimenteren met technieken en maken ze toepasbaar voor onze klanten. Onze kracht ligt in de combinatie van creativiteit en technologie. Samen creëren we betoverende en grensverleggende interactieve opstellingen.

Tot onze klanten behoren onder andere het Rijksmuseum, het Gemeentemuseum Den Haag, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, LEGO House, National Museum of Qatar en Science Museum London. We vertellen u graag ons verhaal op stand 1.10 of bezoek www.kissthefrog.nl.

LIBIS

Website

LIBIS heeft meer dan 40 jaar ervaring met het aanbieden van betrouwbare, flexibele en tegelijkertijd innovatieve informatieoplossingen voor bibliotheken, archieven, onderwijs-, onderzoeks-, erfgoed- en publieke instellingen. Met een team van 20 ervaren medewerkers biedt LIBIS – gedreven door klantentevredenheid en innovatie – hoogwaardige diensten voor het beheren, ontsluiten en bewaren van uw collecties.

Lichtpunt

Website

Lichtpunt Theatertechniek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leveren en installeren van betrouwbare lichtinstallaties. De meeste werknemers hebben hun oorsprong in het theater en hebben zich gespecialiseerd in het toepassen van hun kennis in musea, architectuur en kunst in de openbare ruimte. Door die specifieke kennis en ervaring zijn wij onder andere partner van Philips Entertainment, Martin, iGuzzini en CLS-LED.

Wij zijn er trots op om leverancier te mogen zijn van de grote musea in Nederland zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Museum voor Beeld en Geluid en het Drents Museum.
Voor een aantal gemeenten in Nederland levert en onderhoudt Lichtpunt de verlichting voor kunstwerken in de openbare ruimte.

Ook buiten Nederland heeft Lichtpunt ervaring met het leveren en installeren van verlichting. Het Toulouse Art Festival en Bread and Butter Berlijn zijn vaste klanten. Daarnaast verzorgde Lichtpunt de afstelling en programmering van “Galleria” (Seoul) en Sheikh Zayed Bridge (Abu Dhabi).

De medewerkers van Lichtpunt hebben ieder een eigen specialiteit. Alle medewerkers van Lichtpunt zijn VCA-gecertificeerd. Daarnaast stellen wij hoge eisen aan het gereedschap dat wij gebruiken, maar ook aan de apparatuur die wij toepassen. Veiligheid én betrouwbaarheid staan bij ons voorop!

Mansveld Integrated Media Projects

Website

Mansveld Integrated Media Projects zorgt ervoor dat de techniek achter museum ‘experiences’ vlekkeloos werkt. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met projecten die meer vergen dan de standaard oplossing, zowel in binnen- als buitenland.

Moodus

Website

Moodus helpt musea om inzichten te krijgen in de meningen, behoeften en tevredenheid van uw bezoekers. Dit doen wij op een heel eenvoudige en slimme manier via onze fysieke zuilen. U kunt de zuilen op verschillende locaties inzetten in het museum. Daar waar u de mening van de bezoekers wilt ophalen. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om op locatie mee te praten over elk onderwerp. De zuilen stellen u in staat om over verschillende onderwerpen inzichten op te halen bij uw bezoekers. Vervolgens kunt u gericht actie ondernemen.

Via een online dashboard kunt u eenvoudig een vraag of zelfs een volledige vragenlijst invoeren. Ons dashboard is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Het kost slechts enkele minuten om een vraag of vragenlijst in te voeren.

De voordelen van Moodus zijn:
-       Hoge response rate
-       Realtime inzichten in de meningen van uw bezoekers
-       Heel eenvoudig zelf vragen en/of vragenlijsten invoeren
-       Continue meten en direct verbeteren

MuseumGeschenken

Website

Museumgeschenken is dé oplossing voor het maken van producten op maat. Ieder museum is weer anders en elke expositie vraagt om bijpassende producten voor de museumwinkel. Het unieke van museumgeschenken.nl is dat er snel en in kleine oplagen kan worden geproduceerd. Professionele vormgevers staan voor u klaar met ervaring in de museumwereld. Bekijk de voorbeelden en laat u inspireren door de producten.

Ocular BVBA

Website

Mixologist of engaging interactive experiences
We immerse your audience in an engaging interactive experience they will never forget. Our clever recipe always consists of boundless creativity, craftmanship and innovation - with a hint of craziness.

We start off with your content. We develop a creative concept, add a shot of state of the art technology and top it off with our amazing software development skills. The result is a sophisticated installation that enables you to tell your story in the best possible way, with a blend of audio, video, virtual reality, games, augmen­ted reality and special effects.

At Ocular we are all about thinking and doing: from generating an idea to choosing matching hardware, from project management to software development, and finally to the actual realisation of the installation. And after we finish the project, we want you and your visitors to keep savouring our creation over and over again. We master the art of making things happen.

Onwijs

Website

Onwijs is een actieve innovatieve software-ontwikkelaar. Multitouch is onze specialisatie.

Onwijs is gespecialiseerd multitouch:
· Conceptontwikkeling
· Ontwikkeling van software
· Verkoop van multitouchtafels en - schermen

Voor het bereiken van uw doelstelling kan Onwijs u op verschillende manieren van dienst zijn, bijvoorbeeld door het leveren en installeren van touchtafels, touchscreens of videowall, het ontwikkelen van software , onderzoek en/of consultancy.

OORKAMERS

Website

OORKAMERS produceert beeldende audio en verwonderende communicatie. Door goed naar uw verhaal te luisteren, met uw unieke publiek voor ogen. OORKAMERS geeft het die draai, zodat uw verhaal echt gaat leven. Omdat verhalen, goed verteld, verbeelden en verwonderen!

Jeroen Dessauvagie levert daarbij maatwerk. Of het nu gaat om een audiotour, exhibit, animatie, lespakket, app, tentoonstelling of campagne: Jeroen verzorgt de gehele productie of helpt u het (deels) zelf te doen. Van schrijven tot redigeren, van concept tot inhoudsontwikkeling, van regisseren tot publiceren…

Geknipt voor uw verhaal! Wat is uw verhaal?

Hoor het graag! Kom langs bij stand 1.1, doe mee met de workshop ‘Schrijven voor het Oor’ of bezoek OORKAMERS.nl – I'm listening… Jeroen@ OORKAMERS.nl | +31624751437

Phanta Visual B.V.

Website

PHANTA VISUAL ontwikkelt audiovisuele installaties voor musea, congressen, theaters, beurzen en bedrijfspresentaties. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verkoop en verhuur van audiovisuele apparatuur. Tot onze klanten behoren onder andere het RIJKSMUSEUM, ARTIS, HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM, FOTO MUSEUM en de FLORIADE.

POT Art Logistcs

Website

Welkom bij Pot Art Logistics

Transport van kunst en het vervoeren van waardevolle objecten is bij uitstek werk voor specialisten. Met kostbare of onvervangbare objecten wilt u geen risico’s nemen. Musea, kunstgaleries , antiquairs en particuliere kunstbezitters doen daarom een beroep op POT Art Logistics voor een betrouwbaar, volkomen beheerst en controleerbaar transport tegen een verrassende prijs.

Elk kunstvoorwerp is uniek, en daarom is kunstvervoer maatwerk! Wij stellen onze ervaring graag beschikbaar.

Heeft u behoefte aan depotruimte? Graag bespreken wij de diverse mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Prestop & Omnitapps

Website

Vanuit het Brabantse Son en Breugel bedienen wij de Europese markt met innovatieve, interactieve high end touch oplossingen. Prestop heeft een naam opgebouwd in interactieve media en mag dan ook klinkende, internationale merken tot haar klantenkring rekenen. Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar een manier van presenteren, activeren en interacteren met een zo groot mogelijke impact. Waarom we de expert zijn op dit gebied? Omdat we al vanaf 1993 bezig zijn met ons vak en geen enkele moeite sparen om continu te werken aan nieuwe ontwikkelingen op hard- en softwaregebied. De garantie: onze oplossingen zorgen voor verwondering, interactie en waardevolle data. Vanaf de start van de samenwerking bieden wij een ongekende support.

Priva Building Automation

Website

Priva geeft uw museum het optimale klimaat dat het verdient.
Behaaglijk voor bezoekers, goed voor uw collectie.
Met klanten als het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het Spoorweg- en het Louwman Museum mag u veel van ons product portfolio en services verwachten.
Bezoek ons op stand 17 of mail sales.building@priva.com

Q-CAT Lighting

Website

Hoe komen collecties optimaal tot hun recht? En hoe toon je collecties op een aantrekkelijke manier aan het publiek? Door ze perfect uit te lichten en spannende elementen zichtbaar te maken. Laat dat maar aan Q-CAT Lighting over! 

Q-CAT Lighting vertaalt al sinds 1992 elke lichtwens naar werkelijkheid. Wij weten alles over de toepassing van glasvezel- en ledverlichting in architectuur, tentoonstellingen en vitrines. Van meet af aan werken wij intensief samen met (licht)ontwerpers, architecten, museuminrichters, installateurs en musea. Door onze krachten te bundelen met die van vooraanstaande en innovatieve verlichtingsproducenten kunnen wij de juiste lichtoplossing bieden.

Een goed verlichtingssysteem bestaat uit duurzame producten met een hoge lichtkwaliteit, die samen met de producteigenschappen moeten voldoen aan de gewenste belichtingseisen. Q-CAT Lighting levert niet alleen de verlichtingsproducten, maar biedt ook de volgende diensten:

 • advies en begeleiding, van ontwerp tot en met oplevering;
 • opzet van demo’s in onze showroom of op locatie;
 • ontwikkeling van klant-specifieke producten.
Quarto Betaalsystemen

Website

Afrekensystemen, betaaloplossingen en slimme software voor Musea en leisure, dynamiek in een hectische omgeving
Vrije tijd is schaars. Het aanbod voor een ontspannen dagje uit neemt toe, de concurrentie ook. Onderscheid, authenticiteit en beleving zijn belangrijker dan ooit om de bezoeker aan je te binden. Het is niet eenvoudig, maar als gepassioneerd cateraar in een museum, dierentuin of attractiepark, is dit de uitdaging waar je voor leeft. Een dynamische wereld, waarin je voortdurend op het scherpst van de snede moet opereren. Hoe krijg je de bezoeker juist naar jouw locatie? Beschikken over ondersteunende systemen die zich razendsnel aan je wensen aanpassen, is dan een must. Daarom denkt Quarto in totale concepten. Modulair van opzet, zodat je oplossingen kunt kiezen die bij jouw situatie passen. Het begint al met het mogelijk maken voor je bezoekers om makkelijk online een kaartje te kopen. En natuurlijk wil je de Museumkaart en bijvoorbeeld stadspassen kunnen accepteren.

REDRUM

Website

People, you might know one, are extremely visual creatures. That is why very few things can beat the power of moving imagery and that is exactly why we got involved in creating them.

REDRUM, shout out to Stanley Kubrick, started as a creative film and animation studio. Like the enthusiastic filmmakers that we are, we tell memorable visual stories that help our national and international clients get their message across.

Our 30 something in-house team is a mix of writers, directors, camera guru’s, character animators, vfx artists, houdini magicians, sound hero’s, casting directors and producers. A crazy bunch of talented people with different skills that complement each other in a collaborative atmosphere. It’s how we like to do things and we think that it shows in our work.

We are trusted by advertising agency’s, museums, broadcasters and all sorts of other businesses. Any company suits us. That makes us one of the largest in the Low Lands. But don’t just take our bragging word for it; come see for yourself. Join us and our office dog King Louie at our studio for a good cup of Italian coffee, an in-house Barbershop and a round of pool.

 

A little trivia: did you know we even started our own film and animation academy called

REDUCATIONS? There we train both professional and beginning makers. Simply because we believe the world needs more film warriors.

Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs VOF

Website

Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs is sinds 1946 werkzaam op het gebied van boekbinden en boekrestauratie. Door de decennia heen heeft de firma Schrijen nieuwe technieken ontwikkeld, maar haar ambachtelijkheid behouden. Zo werken we ook nu nog steeds op handmatige wijze aan het binden en herbinden van boeken en tijdschriften. Bovendien binden we zo ook bibliofiele uitgaven.

Dat het restaureren van boeken handwerk is, spreekt voor zich. Zo ook dat daarbij veel gebruik gemaakt wordt van ambachtelijke technieken. Echter alleen het gebruik maken van ambachtelijke technieken is tegenwoordig niet toereikend. Die combinatie van toepassen van moderne technieken met onze ambachtelijkheid zorgt er voor dat we betere resultaten bereiken op het gebied van boekrestauratie: het gebied waarop we op een jarenlange ervaring kunnen bogen.

Als voorbeeld voor het samengaan van moderne technieken met ons ambachtelijk procedé noemen we de toepassing van de vriesdroogtechniek. Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs was, zoals reeds elders aangegeven, in 1986 het eerste bedrijf dat deze techniek in Nederland benutte.

De firma Schrijen restaureert en adviseert over restauratie van banden van boeken, incubabelen en handschriften van voor ongeveer 1850. Deze banden kunnen uitgevoerd zijn in leer, perkament, brokaatstof of half leer en half papier en andere combinaties van de genoemde materialen.

SDB Vitrinebouw

Website

SDB meer dan 45 jaar ervaring in het produceren van vitrinekasten. Met al deze ervaring weet het bedrijf de fijne balans te vinden tussen ‘conserveren’ en ‘tentoonstellen’. Daarbij werken de ontwerpers van de vitrines altijd met de laatste innovatieve manieren om objecten het best tot hun recht te laten komen en ze met zorg te conserveren binnen de vitrinekast. Vakmanschap dus, én constante vernieuwing. Op deze website vindt u alles wat u weten wilt over SDB onze vitrines, vitrinekasten en aanverwante artikelen, gerangschikt per branche. Heeft u na het lezen nog vragen over onze vitrines, of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen, op het gebied van vitrinekasten dan horen wij dat graag!

Servix.be

Website

Cultureel Erfgoed-beeldvorming is geworteld in het idee om ons verleden voor de toekomst te behouden. De behoefte aan digitalisering van historische collecties in musea en bibliotheken groeit snel, met een toenemende aandacht voor openbare publicatie, onderzoek en het bewaren van informatie voor de toekomst. Instellingen met waardevolle collecties hebben vaak een speciale fotografische afdeling voor het reproduceren van gevoelig materiaal, waarbij de originele voorwerpen worden beschermd tegen slijtage en beschadiging. Dit proces is vaak een race tegen de tijd, omdat veel van het materiaal een beperkte levensduur heeft voordat het voor altijd is verdwenen, dus oplossingen die een snelle digitalisatie mogelijk maken, zijn niet alleen noodzakelijk, maar vaak ook cruciaal.

Alle Culturele Erfgoed collecties zijn uniek en divers. Om deze uiteenlopende aard van originelen aan te pakken, investeert Phase One in het ontwikkelen, implementeren en leveren van gespecialiseerde en op maat gemaakte oplossingen, specifiek ontworpen om de hoogst mogelijke kwaliteit te produceren in een efficiënte workflow. Ontdek hoe Phase One uw verschillende soorten collecties via specifieke Cultural Heritage oplossingen kan digitaliseren.

Samen met Phase One mikken we op de hoogste standaarden:
- De meest accurate kleuren, de grootse details
- Een aangepaste software
- Industriële duurzaamheid
- Exacte focuscontrole

ShowTex

Website

Wie museum zegt, zegt beleving. Vandaag draait alles namelijk om de ervaring die je kan meegeven aan je bezoekers of publiek. Het decor waarin dit zich afspeelt is daarbij cruciaal. Je locatie, tentoonstelling of tijdelijke expositie heeft aankleding nodig en liefst op een unieke en creatieve manier. Laat dat nu net zijn waar ShowTex je bij kan helpen.

Met meer dan 35 jaar ervaring in het bedenken, creëren en installeren van textieloplossingen voor onder meer musea en exporuimtes, is ShowTex gespecialiseerd in zowel permanente als tijdelijke toepassingen. Van vlamwerende doeken, projectieschermen en geprinte stoffen tot gordijnrails en bewegingssystemen, je vindt er maatwerk en oplossingen van a tot z.

Ben je op zoek naar flexibele scheidingsgordijnen, tijdelijke wandsystemen, veelzijdige projectieschermen, plafonddoeken, geprinte banners, afstoppingstextiel in eender welke kleur? Of werk je aan een performance of interactieve installatie, al dan niet in combinatie met licht, geluid, video, (holografische) projectie, videomapping en bewegende elementen? Kom dan zeker even langs op de ShowTex stand, nummer 2.23. We denken met plezier mee over hoe we jouw creatieve ideeën kunnen helpen realiseren.

Sokkelfabriek.nl

Website

De Sokkelfabriek is ontstaan uit de stijgende vraag naar sokkels bij Plintenfabriek.

Augustus 2018 is de Sokkelfabriek in haar huidige vorm gestart, met de visie om de productie en het transport in eigen hand en eigen land te beheren, om zo de beste kwaliteit en levertijden te kunnen garanderen. De Sokkelfabriek streeft ernaar om milieubewust te produceren. Daarom leveren wij bijvoorbeeld ook ecologisch MDF.

Wij leveren een breed assortiment aan sokkels. Met een team van vakmensen die gespecialiseerd zijn in afwerking, kunnen wij je prachtig maatwerk leveren.

Wij streven ernaar je de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden tegen de beste prijs.

Testo BV

Website

Testo is opgericht in 1957. Het eerste meetinstrument was een elektronische thermometer. 60 jaar later is Testo als wereldmarktleider op alle continenten vertegenwoordigd. Dagelijks ondersteunen onze meetinstrumenten miljoenen gebruikers in een veelvoud van toepassingen. Van het installatiebedrijf om de hoek, tot wereldwijde farmaceuten allemaal vertrouwen ze op de kwaliteit en support van Testo. De laatste jaren veranderd ook de wereld van meetinstrumenten. Testo speelt een vooraanstaande rol om de traditionele meetwereld verder te digitaliseren. Jaarlijks investeren wij 13% van de omzet in de ontwikkeling van oplossingen voor de toekomst. Zo zijn veel instrumenten reeds te bedienen en/of uit te lezen middels App’s op smartphones en tablets of worden dataloggers gekoppeld aan een draadloos netwerk om zo altijd en overal uitgelezen te kunnen worden. En Saveris Solutions gaat een stap verder: uw volledige kwaliteitssysteem digitaal.

Meetinstrumenten, oplossingen en de service van Testo geven u de mogelijkheid terug te vallen op een competente leverancier. Zo kan u uw aandacht leggen op uw proces. Of u nu een CV ketel efficiënt en veilig laat functioneren of de voedselveiligheid moet borgen.

Met Testo kan u de kwaliteit van uw producten of uw diensten verbeteren en spaart u tijd en geld. En altijd wanneer u een keuze moet maken kan u vertrouwen op de kwaliteit van Testo.
Be sure. Testo.

Ticket Team

Website

Ticket Team B.V. is opgericht in oktober 1998 door Robert Cornelisse. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het verkopen en ontwikkelen van software voor toegangscontrole, waarbij de eerste klanten voetbalstadiums waren. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een grote ontwikkeling meegemaakt.

In de loop der tijd is de afzetmarkt enorm uitgebreid naar onder andere musea, ziekenhuizen en evenementen.

Tonwelt GmbH

Website

Our goal is to convey information to your target group precisely and emotionally. Each member of our team brings professional competence and experience to bear to contribute to the success of our numerous and diverse projects.

Sustainability and social responsibility are important to us; the products we develop are made to last.

We undertake every step of the work with care and attention, along with enthusiasm for new things. The result is exciting productions that will inspire and entertain your visitors.

Traka ASSA ABLOY

Website

Begonnen als de fabrikant van één van 's werelds eerste elektronische sleutelbeheersystemen in 1990 – is Traka ASSA ABLOY uitgegroeid tot wereldleider in innovatieve technologie voor geavanceerde, intelligente sleutel- en lockerbeheersystemen. Oplossingen om de toegang tot uw kritische bedrijfsmiddelen te beheren en te beheersen. In april 2012 werd Traka overgenomen door ASSA ABLOY, wereldwijd dé specialist in vergrendeling en ontgrendeling van deuren.

Xperit Entertainment Solutions

Website

Xperit Entertainment
Xperit Entertainment Solutions, zo heten we voluit. Noem ons een softwareleverancier, al is dat wat kort door de bocht. We leveren niet alleen, we ontwikkelen en helpen musea slimme software implementeren. Zo maken we gegevens inzichtelijk. Dat doen we met Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Onze software stroomlijnt alle processen in uw museum. Met deze complete oplossing hoeft u slechts in één systeem te werken, ongeacht of het werk betrekking heeft op financieel beheer, boekhouding, voorraadbeheer, klantenservice of statistieken. Alles wordt uitgevoerd in Microsoft Dynamics Business Central. Met deze oplossing legt u de basis voor de toekomst van uw museum. Bent u al klaar voor de toekomst? Wij helpen u graag!

Art & Collectors

Angela Bogaard

Website

Het werk van Angela Bogaard is zeer sprekend en als toeschouwer heb je het gevoel er door gevangen te worden en alsmaar te willen blijven kijken. Elk werk lijkt op je af te komen en toch zit er veel variatie in de verschillende series en de stijlen waarin Angela werkt. De onsterfelijke vrouwenportretten uit de serie ‘Eeuwig vrouwelijk’ laten bijna een droomwereld zien, waarbij de relatie tussen heden en verleden aan de kaak wordt gesteld. Ander werk is dreigender. De serie ‘Big Bat’ is hier een goed voorbeeld van, Angela Bogaard lokt de kijker uit de confrontatie met zichzelf aan te gaan en door de voorstelling gegrepen te worden. Met verschillende materialen en technieken bereikt ze een samengaan van realiteit en droombeelden dat in alle series terug lijkt te komen en zorgt voor een sterke spanning in de werken.

Art4Stella | Rob van Hemert

Website

The spectator is invited to give his/her own interpretation of Rob’s art.
It is Rob’s ultimate inner need for creation that gives him the freedom and the richness of life. His art is meant to positively inspire the perceiver and
to enrich those who enjoy his art in such a way that their dreams can float free with and within the patterns of his abstract art.

In general, Rob prefers his wire art to be free of frames so that it can be exposed in every possible angle. However, everybody is completely free to frame the artwork in a way that reflects the personal interpretation (you may even find some of the wire artworks on this site shown with frames). That is part of the personal freedom, which he hopes to provide each and everyone.

Atelier Anita-M

Website

ANITA-M.,beeldend kunstenaar met hart en ziel.

Geboren in Kaapstad Zuid Afrika. Een intense lichtwerking door het omringende water is daar altijd aanwezig. Licht speelt een belangrijk rol.

Wat tot uitdrukking komt in haar 2 en 3 dimensionale werk.

Haar schilderijen zijn op doek, met schildersmes opgebouwde lagen. De op deze manier opgebouwde structuur, vormt weer een ondergrond voor de volgende laag om de transparantie te behouden en het licht in het schilderij tot uitdrukking te laten komen.

Zij ontwikkelde een eigen stijl en techniek waarbij de lichtval een belangrijke funtie heeft. Zij maakt bronzen beelden in samenhang met haar schilderijen. Thematische beelden van haar vormen een apart hoofdstuk.

Haar vele tekeningen, in opbouw vanuit een lijnenspel, geven vanuit eenvoud en lichtwerking een verstild intens beeld.

Atelier Hannelore Houdijk

Website

Kunstschilder Hannelore Houdijk is in 1997 afgestudeerd aan de kunstacademie in Breda en in 2000 afgestudeerd aan de Dutch Art Institute in Enschede (Master of Fine Arts, een postacademische internationale opleiding). Ze heeft geëxposeerd in China, Italië, Duitsland, Bulgarije, Tsjechië en in diverse plaatsen in Nederland.

In haar atelier te Hilversum maakt Hannelore realistische, kleurrijke en intense schilderijen. Naast haar interesse voor hedendaagse stillevens - vaak geïnspireerd op het werk van de kunstenaars uit de Gouden Eeuw - is Hannelore ook een portret specialist en maakt ze portretten in opdracht.

Hannelore over haar werk: 'Mijn stillevens zijn nieuwe versies van schilderijen uit de 17de eeuw, waarbij ik de bijzondere sfeer behoud en de beleving intensiveer. Ik zoom meer in op het onderwerp dan bij traditionele schilderijen gangbaar is, waardoor de compositie spannender wordt, om meer aandacht vraagt en impact krijgt. Het schilderij lijkt groter dan de daadwerkelijke afmetingen van het doek. De kleuren zijn levendig en intens, waardoor ze meer aanspreken.
Ook het licht speelt een belangrijke rol. Fel zonlicht, zacht strijklicht of tegenlicht bepalen voor een groot deel de sfeer in het werk.’

Daarnaast geeft zij al meer dan 15 jaar les in haar atelier en op locatie.

Begoña Lafuente

Website

Begoña Lafuente lives and works as an artist near the Northen sea in The Netherlands. Born, raised and educated in Spain, she moved to North Holland in September 2009.

Her art is mainly inspired by her background as a graphic designer -which she worked as for almost 20 years- and her educational studies in Fine arts.  She is a multidisciplinary artist; her process is continually evolving using different techniques and media from paint and experimental photography to scannography and monoprint,  bending realities and abstracts. Her artworks invite you to make your own interpretations.

Her works can be found in private collections in Spain, Germany and The Netherlands.

Chrizy's Art

Website

Christian van Hedel is mijn naam. Geboren in 1974 in Dinther (Nederland). Al vanaf mijn hele jonge jaren ben ik altijd creatief geweest met postloden, verf en fototoestel. Om mijn gevoel en fantasie te kunnen uiten, tekende of schreef ik. Schilderen op het doek met acryl en olieverf doe ik sinds het jaar 2000.  Pas veel later, sinds 2014 ben ik met mijn werken gaan exposeren bij galeries en beurzen in binnenland en het buitenland. Na 2014 ben ik me professioneel gaan bezig houden met het vervaardigen van kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, fotografie, foto-art en een combinatie van dit alles in een mixedmedia werk. Mijn werken worden tegenwoordig wereldwijd verkocht (China, India, USA, in heel Europa).

Elfring Art

Website

Galerie Elfring-Art is gevestigd in hartje Zaltbommel. Een prachtige oude vestingstad, omlijst door water, met een rijke cultuurhistorie. In onze galerie staan de olieverfschilderijen, figuratieve en abstracte werken van Gerda Elfring centraal. Krachtige composities, sprekende kleuren, bijzondere vormen en ferme kwaststreken vertalen haar beleving naar het doek. Daarnaast worden in de galerie afwisselend bronzen beelden en keramiekwerken van andere kunstenaars tentoongesteld.

Galerie Schoots + Van Duyse

Website

Galerie Schoots + Van Duyse is sinds 2012 gevestigd op ’t Eilandje in de oude Antwerpse haven. De galerie toont naoorlogse en hedendaagse kunst met een internationale uitstraling en jonge beloftevolle kunstenaars.

In haar activiteiten volgt Galerie Schoots + Van Duyse twee hoofdsporen. Aan de ene zijde legt ze de link, zowel inhoudelijk als kwalitatief, met de museumwereld. Daarnaast is de eclectische collectie een terugkerend thema. Met een deel van haar tentoonstellingen worden verschillende stijlen en periodes van de naoorlogse kunst gecombineerd en met elkaar geconfronteerd.

Gerard van den Oetelaar · Beeldende kunst

Website

Reliëf schilderijen gemaakt door Gerard van den Oetelaar zijn allen uniek zowel van kleurstelling als formaat en onderwerp.

Door zijn reliëf in de schilderijen hebben deze een aparte diepgang en een uitermate specifieke uitstraling.

Zijn onderwerpen zijn zeer divers, van Heraldiek tot Nationale motieven en onderwerpen die suggestief lijken maar op de hedendaagse samenwerking der verschillende culturen is gebaseerd.

Hanneke van Vliet Keramiek

Website

Mijn werk is altijd abstract, non-figuratief. Mijn inspiratie haal ik uit heel diverse bronnen. Het kan een opvallende schaduw zijn van een gebouw of voorwerp, een herhalend patroon in de natuur, een bestratingspatroon, het profiel van een band, etcetera. Het werk krijgt geen naam mee, want daarmee zou ik de kijker naar mijn kunst te veel een bepaalde kant op sturen. Ik vind het een prachtige ervaring om te merken dat verschillende bezoekers mijn werk steeds weer met totaal verschillende zaken associëren.

In 2007 ontdekte ik bij toeval een techniek om klei in plakjes te verwerken. Dat is sindsdien de basis van al mijn werk. Van grote vaasvormige objecten tot fragiele wandpaneeltjes, in grove chamotteklei of in kwetsbaar porselein: de 'bouwsteen' waarmee ze worden gemaakt is het ‘plakje klei’. Soms voeg ik een extra accent toe in de vorm van een 'vreemd' materiaal als koord, geroest staal of geoxideerd koper.

U kunt voor iedere beurs terecht in mijn atelier. Kleiner werk begint al met prijzen van €10 tot €15 en dat kan oplopen tot meerdere honderden euro's voor grote objecten.

Kasper de Gouw

Website

Om de kijker beter te laten begrijpen wat de diepere gevoelens achter deze beelden zijn, geeft hij elk beeld een uitdrukking mee die voor zichzelf spreekt.

Bij vijf van zijn bronzen beelden heeft hij een kinderverhaal geschreven in de vorm van een droom. Het eigen maken van zijn beeldtaal is ontstaan door veel zelfstudie. Als kind probeerde Kasper vaak met voor de hand liggende materialen zoals hout en zachte steen iets herkenbaars te creëren, wat in die tijd nog geen naam kende.

In de jaren zestig uitte hij zijn creativiteit niet alleen in het plastische, maar hij nam in verenigingsverband ook deel aan wedstrijden, waar hij behalve met klei bewerken en schilderen ook vaak prijzen behaalde op het gebied van declameren.

Daarna ontwikkelde hij zich tot leraar handvaardigheid; een vak waarin hij jarenlang op scholen les gaf. Het grootste gedeelte van zijn leven werkte hij in de gezondheidssector, maar het creatieve element bleef boeien.

Vanaf de eeuwwisseling krijgt hij meer de behoefte om zijn ontwerpen in brons vorm te geven. En zo ontstaan zijn in hoofdzaak geabstraheerde dieren. Een enkele keer wordt een mensfiguur uitgebeeld.

Bij het zien van Kaspers beelden; die een soort mythologische uitstraling weergeven, bekruipt je het gevoel of ze uit de oertijd stammen.

Kees van der Velden

Website

Mijn werk te zien in galerie Sous-Terre in Lithoijen (zie de website) en bij Galerie Sille (zie website).

Ook is het mogelijk een privébezichtiging aan te vragen. Voordeel hiervan is dat u meer werk, en een-voor-een, onder ogen krijgt. Stuur een e-mailbericht as u interesse heeft

Loek van Walsem Photographic Art

Website

Where I have been using clean lines and sharpness for 25 years to give my business assignments and portraits the most authentic and creative possible interpretation, my art photography is created by using fluid movements. My works are characterized by the unique style of photography, in which movement expresses the energies and emotions. My art is inspired by an impassioned life and the balance everyone tries to find within I transform everyday objects with passion into art.

Atelier Soestdijk
We have an open studio twice a year. Visitors can then view hMy latest works in an informal atmosphere.

If you want to be kept informed about my work, exhibitions and open studio, sign up for the newsletter on the right.

Menno Bauer

Website

Vanaf het moment dat Menno Bauer besloot om kunstenaar te worden maakt hij voor zijn schilderijen gebruik van bestaande kunstwerken uit voorbije eeuwen. Een mooie compositie van een Hollandse meester uit de zeventiende eeuw of een frivool Frans schilderij uit de achttiende eeuw kan aanleiding zijn om te schilderen. Bauer probeert de gevonden compositie op zijn eigen manier opnieuw te maken. Hij ziet in het origineel hoe de bewegingen van de personen werden bevroren in verf; het is zijn taak die stilstand op te heffen en alles te laten draaien en dansen.

In de loop der jaren is zijn werk steeds intenser van kleur geworden en steeds duidelijker van vorm. Een belangrijke ontwikkeling in de laatste vijf jaar is de ontdekking van de cirkel. Geïnspireerd door oude glas-in-loodramen die hij zag in het Rijksmuseum in Amsterdam maakt Bauer met regelmaat verschillende ronde composities op papier.
Nog belangrijker zijn de tweeluiken: vrij grote doeken die alleen als paar een kunstwerk vormen. Met ongelijkmatig aangebrachte grote vlakken geeft Bauer de kleuren op de achtergrond weer. Op de voorgrond verschijnen vervolgens grove zwarte omlijningen waarin de dansende figuren zijn te ontwaren. Juist dat ruwe van de zwarte lijnen en de verschillende nuances van de zelfde kleur die met grote paletmessen wordt opgebracht, versterkt het gevoel van beweging. De zwartlijnige figuren dansen, draaien, vallen, zitten of staan in een ruimte die eindeloos lijkt. Vaak probeert een figuur op het linkerluik de aandacht te trekken van de andere figuren die rechts zijn geschilderd. En juist doordat er een stuk muur tussen die twee luiken zit, laat Bauer zien dat het contact tussen links en rechts nooit zal kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd vormt ieder tweeluik een afbeelding. De toneelspeler en dansers zullen altijd proberen over de streep muur te springen om zo de verloren eenheid te herstellen.

Bauer heeft nooit gekozen tussen abstractie en figuratie, net zomin als hij zich richt op een bepaald onderwerp. In zijn doeken domineren vaak twee kleuren, die een tegenstelling of een spanning veroorzaken. Samen vormen zij het decor voor de bewegingen van de hoofdpersonen. Wat zij doen is geheimzinnig, maar dat ze bewegen is duidelijk. En dat maakt de schilderijen van Menno Bauer op hun beurt geheimzinnig.

Nynke van Zwol

Website

Nynke van Zwol (1972) graduated from the Wackers Academy of Fine Art Amsterdam, The Netherlands, in 2015.

Before studying Art, she graduated in Linguistics and has worked for several years as a clinical and forensic linguist. Language has always been an important factor in her life and work.

Her fascination with ancient undeciphered scripts has led to the construction of her own asemic script. Asemic writing is meaningless on purpose, but is universally recognizable as language and evokes a sense of wonder in the viewer: “What does it mean?” This wonder is exactly what the artist wants to achieve.

Nynke has developed a unique method of working. She dyes paper with watercolor and Chinese ink, using the wet-in-wet technique. After drying and pressing the paper, it is used for calligraphy of her asemic characters with watercolor and ink.

Her paintings often take the shape of scrolls or book pages. She finds her inspiration for these shapes in medieval European manuscripts, antique Arabic calligraphy and old Japanese scrolls.

Rino-Sculptures

Website

Rino van Voorbergen (Zuiddorpe 1949) Ik heb de basis voor mijn kunstzinnige vorming in een kunstschool in het Duitse Ottersberg opgedaan, maar beschouw mijzelf eigenlijk als autodidact.Jarenlang heb ik keramiek plastieken gemaakt, maar door de beperkingen die het materiaal nu eenmaal stelt, en de behoefte om me ruimer uit te drukken in mijn vormentaal, heb ik besloten in was te gaan werken. Dit is slechts een medium om het later in brons te kunnen laten gieten.

Winny Paulus

Website

WINNY PAULUS (16 april 1952) is kunstschilder, illustrator, coupeuse, creatief in bekleden van wiegjes, meubeltjes e.a.

Zij is vooral bekend om haar treffende portretten, zowel van mensen als van dieren. Zij vindt het belangrijk om de ziel te treffen en de juiste sfeer te creëren. Winny observeert en aanschouwt met enige verwondering de wereld om haar heen. Dit stelt haar in staat onverwachte sfeerbeelden te vormen, waarbij zij experimenteert met beeld en materiaal. Haar doeken zijn pakkend, realistisch en soms mysterieus.

Al van kinds af aan heeft zij veel getekend en later is zij lessen gaan volgen in modeltekenen bij Corstiaan de Vries in Amsterdam. Pas op latere leeftijd raakte Winny meer en meer geïnteresseerd in het schilderen met olieverf.

Zij heeft schilderlessen op academisch niveau gevolgd bij Atelier Sint Lucas in Den Haag. Haar leraar Winny Zwetsloot is restaurator en specialist in oude schildertechnieken.

Winny schildert met veel plezier en met een ongekende passie. Haar grootste drijfveer is dat zij mensen gelukkig maakt met haar schilderijen.

Dat is haar uiteindelijke doel!

MVSITE9 – BIG

Direct contact

+31 165 39 30 01

Data & locatie

17 & 18 april 2019
Elke dag open van 10:00 - 17:00 uur.

Evoluon Eindhoven
Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

Partners

LCMC – kopie – kopie234